Per 1 januari 2017 zal het basispakket van de basisverzekering uitgebreid worden met een aantal verschillende behandelingen.

Onder de nieuwe toevoegingen aan het basispakket vallen bepaalde plastische chirurgie en een vergoeding voor fysiotherapie bij etalagebenen. Ook voor het gebit komen er een aantal nieuwe vergoedingen bij in 2017. Zo komt er een vergoeding voor het vervangen van voortanden en zal de eigen bijdrage bij gebitsprotheses die op zijn plaats worden gehouden door implantaten naar beneden worden bijgesteld.

Deze voorstellen zijn gedaan door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de tweede kamer.

Nieuwe vergoedingen basispakket 2017 – Plastische chirurgie

De nieuwe vergoeding voor plastische chirurgie ingrepen vanuit de basisverzekering 2017 gelden voor bepaalde medisch noodzakelijke ingrepen, zoals het plaatsen van een borstprothese bij vrouwen als gevolg van borstkanker, ooglidcorrecties indien er sprake is van ernstige gezichtsbeperking en tot slot circumcisie bij medische noodzaak.

Nieuwe vergoedingen basispakket 2017 – Etalagebenen

Patiënten met zogenaamde etalagebenen ofwel de Latijnse benaming (claudicatio intermittens) in de 2e fase krijgen in 2017 37 in plaats van de huidige 21 fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit het basispakket per jaar. Volgens het Zorginstituut Nederland oefentherapie bij deze patiënten veel baat en is daardoor te verkiezen boven het alternatief van een dure operatie aan het vaten stelsel.

Nieuwe vergoedingen basispakket 2017 – Tandvervanging

De toevoeging aan de basisverzekering voor het vervangen van missende tanden is momenteel al opgenomen in het basispakket echter worden de kosten van een implantaat slechts vergoed tot het 18de levensjaar. Echter op deze leeftijd is het de kaak nog niet helemaal volgroeid zodat het plaatsen van een implantaat niet geschikt is.

De minister stelt voor om de kosten van de tandvervanging nu te vergoeden tot het 22ste levensjaar. Het dient wel zo te zijn dat het verlies van een of meerdere snij- of hoektand heeft plaats gevonden voor het achttiende levensjaar.

Nieuwe vergoedingen basispakket 2017 – Eigen bijdrage gebitsprothesen met implantaat

Momenteel geldt er een vaste eigen bijdragen van €125 voor een implantaat gebitsprothese plus een eigen bijdrage van 25% van de kosten voor een normale gebitsprothese. Per 2017 zal de eigen bijdrage voor de onderkaak 10% en voor de bovenkaak 8% van de kosten bedragen. Als je kiest voor een normale gebitsprothese dan betaal je ook in 2017 nog steeds een eigen bijdrage van 25%.

Kies direct je nieuwe zorgverzekering 2017

1 reactie op “Uitbreiding basispakket basisverzekering 2017

 1. Nieuwe vergoedingen basispakket 2017 – Etalagebenen

  Patiënten met zogenaamde etalagebenen ofwel de Latijnse benaming (claudicatio intermittens) in de 2e fase krijgen in 2017 37 in plaats van de huidige 21 fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit het basispakket per jaar. Volgens het Zorginstituut Nederland oefentherapie bij deze patiënten veel baat en is daardoor te verkiezen boven het alternatief van een dure operatie aan het vaten stelsel.

  Bovenstaande informatie is onjuist. Claudicaten krijgen inderdaad in 2017 maximaal 37 behandelingen uit de basisverzekering. Tot op heden worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. En niet zoals hierboven staat vermeldt “de huidige 21 behandelingen die nu per jaar uit het basispakket komen”.

  hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 
 

Zorgverzekering 2017 vergelijken en direct online overstappen van zorgverzekeraar

Basisverzekering + aanvullende zorgverzekering + tandverzekering

Omdat de basisverzekering vaak niet al je zorgkosten vergoed, kiezen veel mensen voor een aanvullende zorgverzekering. 40% van de Nederlanders heeft een extra tandartsverzekering, omdat de tandartsrekeningen jaarlijks terugkeren en bovendien behoorlijk kunnen oplopen.

VGZ zorgverzekering met 10% korting

zorgverzekering_met_cadeau_korting_2017_vgz_unitedconsumers Via UnitedConsumers, het consumentencollectief van Nederland, ontvang je jaarlijks 10% korting op de uitstekende basisverzekeringen van VGZ. De VGZ Goede Keuze zorgverzekering sluit je via Unitedconsumers af voor slechts €99,70 per maand. De korting op je zorgverzekering bedraagt €135,60 per jaar. Als je de collectiviteitskorting inlevert, mag je een mooi cadeau uitkiezen. Dit jaar kunnen nieuwe klanten van Unitedconsumers kiezen uit onder andere een Lenovo 2-in-1 Tablet, een Asus Zenfone GO TV of en een Philips Airfryer XL.

Ohra online gemak - 8% korting

ohra zorgverzekering 2017 Altijd 8% korting op je maandelijkse premie en korting op de meeste aanvullende verzekeringen en je tandartsverzekering.

 • Online uw polis inzien en wijzigen
 • Rekeningen declareren en de status volgen
 • Zien wat de stand van uw eigen risico is
 • Zien op welke vergoedingen u nog recht heeft
 • Zorg aanvragen, zoals kraamzorg, wachtlijstbemiddeling

Goedkoopste zorgverzekeringen 2017


  Direct je nieuwe zorgverzekeringspremie 2017 berekenen en online overstappen van zorgverzekeraar?
Direct je nieuwe premie berekenen en online overstappen.